Muzikanten


Muzikanten van MAAS
Dragen zorg voor uitgekiende en overdonderende arrangementen met vaak meerstemmige zang en staan garant voor een onuitwisbare indruk. Tijdloos in een innige verstrengeling van het onuitgesproken woord vol passie en weemoed.

‘MAAS’………… Is meer dan muziek!

Maak kennis met de muzikanten van MAAS >>

 

Jeroen van Erven

Jeroen van Erven, Basgitaar en zang.

Jeroen kreeg 8 jaar vioolles bij de heer Son, op de Muziekschool Geldrop. Hij bouwde op jonge leeftijd reeds zelf gitaren van sigarenkistjes van Willem II en maakte een compleet drumstel van dozen Dash Wasmiddel. Art Blakey zou er jaloers op zijn geweest! De belangrijkste inspiratiebronnen waren The Beatles en hij kocht in een muziekwinkel in London, zijn eerste bladmuziek van The Beatles;  ‘Eleanor Rigby’. Tijdens het voorspelen van vele nummers tijdens de klassieke gitaarles op de Muziekschool Geldrop, kreeg hij een 10! De docenten zeiden; ‘er zit componist in je!’. Hij ging zich hierna toeleggen op het schrijven van teksten en muziek op 14 jarige leeftijd en ontwikkelde zich als zanger. Jeroen speelde jaren in diverse bands en werd gevraagd als zanger door de band ‘Bardot’. Zij kregen een platencontract bij het label Ariola, waarvan Jan van Dingstee A&R manager en producer Martin Duiser zijn. Hiermee maakte hij diverse tournees in Europa en trad op in de Rockopera ‘Jesus Christ Superstar’, waar hij de hoofdrol Jezus speelde. Met de band van Rob, Ria, Roy & The Zippers, speelden ze samen met o.a. Frank Boeijen, Raymond van het Groenewoud en Willeke Alberti.
 Met de band ‘I wish I was a Fish’ maakte hij in 1996 de CD ‘The Ocean’.

 

Daniëlle HoversDaniëlle Hovers, Percussie en zang.

Met een ‘Bra-damse’ troubadour als vader is de liefde voor muziek ontstaan. Een kamer vol muziek instrumenten en een oude bandrecorder was de inspiratie om vele noten goed te leren zingen en te spelen. De liefde voor het zingen is verder gegroeid en door een eerste ontmoeting met de djembé, is de liefde voor percussie hieraan toegevoegd. De combinatie van zang en percussie werd al snel gemaakt en is ze in diverse bands gaan spelen; Banda Nobra (Braziliaanse percussie), de River Aa Big Band ( Percussie) & ReCover (Percussie, vocals). Hiernaast creëerde zij samen met Frank Schijven eigen muziek & sound in ‘Dhán’  ( CD ‘Back & Forth’ ). Ook heeft ze veel koorwerk gedaan voor Second Beat Productions. Sinds januari 2014 speelt ze in ‘MAAS’ en kan ze haar creatieve én muzikale ei kwijt. Muziek maken is meer dan de juiste noot zingen en spelen; het is de chemie tussen mensen én instrumenten. In ‘MAAS’ heeft ze dat gevonden!

 

Gerrit de GrootGerrit de Groot, Gitaar en zang.

Gerrit heeft zijn klassieke invloeden van thuis uit meegekregen. Beide ouders zijn muzikant en draaiden altijd klassieke muziek. Hij heeft gespeeld in Gustav Riche met Guus Boers en in de Soul Survivors met Jacques Hustinx en Arti van Tuijl. Hiernaast speelde en speelt hij in diverse grote coverbands en is een singer songwriter pur sang. Gerrit is een autodidact gitarist en zanger te noemen, houdt van alle soorten muziek en weet deze ook in zijn eigen stijl te vertalen.

 

Wikke van WershovenWikke van Wershoven, Piano, toetsen en zang.

Wikke studeerde klassieke piano aan het Tilburgs Conservatorium en behaalde zijn D.M.-diploma. Daarnaast heeft hij als bijvak koordirectie gedaan en dit afgesloten met een certificaat. Naast deze twee richtingen is hij tevens drummer op professioneel niveau. Sinds 1995 is hij beroepsmatig zeer actief met veel uiteenlopende muzikale activiteiten. In verschillende bands, als vaste drummer, toetsenist, speelt hij veel in binnen- en buitenland. De muziekstijlen lopen hierbij uiteen van pop, rock, funk, jazz tot dance. Als pianist begeleid hij vaak koren, solisten en ensembles. Hij toerde 5 jaar met de muziek/theater productie ‘Jeans’ als toetsenist en bandleider. Ook als solist is hij vaak actief. 

 

Jurgen FeskensJurgen Feskens, Trompet, bugel en zang.

Jurgen kreeg de liefde voor blaasmuziek van thuis uit mee. Met een vader als bassist en een broer als euphoniumspeler lag het voor de hand dat hij ook een blaasinstrument zou gaan bespelen en zo raakte hij op 8 jarige leeftijd al verslingerd aan de trompet. Al snel ging hij zich bezighouden met de muziek waar zijn hart ligt: jazz. Jurgen speelde ruim 10 jaar in de bekende Eindhovense jazzformatie Savoy Jazzmen en speelde tevens als sessie muzikant in talloze andere jazz formaties. In 1991 richtte hij de jumpin’ jive formatie Jazz Connection waarmee hij toerde in het midden oosten, Afrika, Azië en Europa. In de loop der jaren was hij betrokken bij vele muzikale producties van uiteenlopende muziekstijlen. In 2014 bezocht Jurgen een van de eerste concerten van MAAS in Kraaij en Balder en was direct verkocht. Na een aantal keren als gastsolist mee gedaan te mogen hebben is hij sinds maart 2018 vast lid van de band.